Our Projects

Commercial/Retail PROJECTS Mary Davies Library and Community Centre Baldivis
Project categories

The project is based on passive solar design principles, is highly insulated and double glazed. The environmental impact of the building is further minimised through a heat recovery system, conditioned air supply through under floor disbursement and a large Photovoltaic System.

A key feature of the design concept and the library and function hall spaces for the Mary Davies Library and Community centre are the structural trees and uninterrupted timber ceilings or ‘canopies’. ETCs lighting design achieved the vision of a clean, services free ceiling by using projector up-lights to indirectly illuminate the large open flexible spaces. Equally set around each structural tree column these expressive light fittings add to the overall design feature and have become an integral part of the design.